Bir şehrin, geçmişten itibaren tarihi, coğrafik yapısını ve toplumsal hayatını ele alan herşeyi ile geçirdiği değişimleri her insan kendi gözleri ile görür. Fakat bir tarihçi ele aldığında durum farklılık gösterir. Tarihçi başka, coğrafyacı başka, turizmci başka, asker başka, öğretmen bambaşka bir gözle görür ve kendi bakış açısıyla yazmak ister.

Ama bir yazar-edebiyatçı, kendince bir duyarlılıkla yaklaşır kentine. Çevresine gönül gözüyle bakar. Kendisini değişik insanların yerine koyar, onların yüreğiyle de hissetmeye çalışır, öylece yazar… Yazar yazdığı zaman, birçok kimse o yazıda kendi duygularını, düşünüp de söyleyemediklerini bulur. Kendisinden önce yazılmış olanları da anımsamak ister…

Heyamola Yayınları, bu düşünceden yola çıkarak, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında başlattığı İstanbulum Kitap Dizisi’ni sürdürmektedir.

Gönlümde Pera Aklımda Mısır Apartmanı kitabı , “Beyoğlu’nun en güzel dönemi” diye anımsanan 1960’lı yıllara ve yazarın yaşadığı Beyoğlu günlerine duyulan özlemle yazılmıştır… Beyoğlu’nun geçmişten günümüze erişen tüm yolculuğunu okurlarına teker teker anlatmaktadır.

Leave a comment